Home » Home translated

Read mine blogs on WARENTUIN

 

                                                Follow my blog

                                                                        Would you like to follow my blog? then fill in at entry.

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Where you buy your heirloom tomato seeds

these are mine grantchildren Dyairo en Joy

How healthy is kale?

Kale is a very popular vegetable in Netherlands and in recent years was discovered by exquisite restaurants in hip New York. All of a sudden there was the Collard Greens Vegetable considered as trendy and sold one boerenkoolsla, curly kale soup, fried Kale, curly kale quiches and used Kale for garnish. Actually wasn't one dish without kale. You can just put Kale into a casserole and fried with potatoes. Kale is a super healthy vegtable where you can combine well with it.

Particularly high vitamin values

There are an awful lot of vitamins in Kale, so much that some have more than the recommended daily allowance (RDA).That, however, can not hurt. The RDA values are minimum values and maximum values above which a nutrient negative properties are far from being extracted.

More vitamin C than in Orange

We always think that there is a lot of vitamin C in fruit, but in Kale is much more than in the same weight to orange. Furthermore, B6 for a quarter kilos of Kale, which is a normal portion for one person is in a stew Kale, good for 18% of the RDA, vitamin E 11% of the RDA, vitamin B2 10% of the RDA and vitamin B1 9% RDI.For folic acid, also called vitamin B11, 250 grams is good for 8% of the RDA for vitamin B3 applies and that the same amount of Kale 6% of the RDA.

Minerals in Kale

 

Except vitamins houses Kale a large range of minerals. These are also largely in the curly kale leaf. 250 grams of Kale contains 52% of the RDA for manganese, 20% of the RDA for copper and 20% of the RDA for calcium. Of course you eat Kale never alone but usually in combination with potatoes, which means that the final total State of minerals and vitamins still considerably higher. For many nutrients you have with one curly kale meal enough already.We still have more minerals in this nutritious vegetable: potassium (17% recommended daily requirement), iron (13%), magnesium (12% RDA) and phosphorus (7%). In addition, 250 grams of Kale contains 20% of the RDA for fibre and 10% of the RDA for proteíne.                                                                                                               Method of preparation Kale

Kale is the most healthy when it is steamed 5 minutes. But if you have the vegetable 1 a 2 minutes blanches then the nutritional value similar to steaming. Vegetable blanching ensures that the color, taste, smell, bite and nutritional value are preserved. Kale lets you eat raw. It is served to garnish, basis for a salad or as one of many leaves in a salad mix. A traditional Dutch method of preparation is the stew kale.

Kale against cancer

There are three reasons why Kale works well against cancer.

The first is that Kale is full of antioxidants, the second is that in Kale anti-inflammatory compounds and the third reason is that Kale contains Glucosinolates.(under construction)

Glucosinolaten komen in allerlei ingewikkelde namen. Belangrijk om te weten is dat glucosinolaten in het lichaam worden omgezet tot stoffen die meehelpen kankercellen te bestrijden. Er is wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken dat boerenkool werkt tegen blaaskanker, darmkanker, eierstokkanker, borstkanker en prostaatkanker. Het zou ook tegen andere typen van deze vreselijke ziekte kunnen werken maar dat is nog niet onderzocht. Er zijn 45 flavonoïden werkzaam in de boerenkool waarvan kaempferol en quercetine de meest bekende zijn. Deze flavonoïden versterken elkaars werking en de werking van betacaroteen en luteïne, welke beide in ruime mate in boerenkool zitten.

Detox with kale

The substances that fall under the glucosinolates have a detox function that removes the body from substances which could later cause cancer. Glucosinolates are also in broccoli, which for the same reason is a detox vegetable. A detox always goes in 2 phases and in kale are substances that support both phases.

Boerenkool bestrijdt welvaartsziekten

De waanzinning hoge waarde van vitamine K in boerenkool betekent dat deze groente bij uitstek alle lichaamsprocessen die met ontstekingen op celniveau te maken hebben positief beïnvloed. Allerlei welvaartsziekten zoals kanker, diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht hebben als oorzaak dat kleine infecties in de lichaamscellen de overhand nemen waardoor er één van de genoemde ziekten kan ontstaan.

Eettips boerenkool

Behalve boerenkool eten in een stamppot, zoals we dat gewend zijn in Nederland te doen, kun je boerenkool op talloze manieren in de keuken gebruiken. Wanneer je rijst opbakt met diverse groenten, dan kun je er ook eens voor kiezen om een handje boerenkool erdoor te mengen. Het is een ideaal blad om rauw te eten in een gemengde sla. Verder is boerenkool uitstekend om een omelet mee te vullen. Denk ook eens aan het maken van eeen boerenkoolroomsoep. Je kunt boerenkool mengen met brandnetel en spinazie in een soep van groene bladeren.

Met deze informatie gaan we natuurlijk nog veel meer genieten van het zaaien en kweken van boerenkool,. Enige goede rassen zijn westlandse herfst en westlandse winter. Verder bestaan er ook F1 hybriden, maar dit blog heeft de naam heirloomzaden en dan ga ik hier natuurlijk niet de F1 hybriden vermelden. Omdat F1 hybriden nooit uit zaad terug komen en heirloomzaden wel dus kweek ik westlandse winter boerenkool en ik probeer ook een paarse boerenkool uit.

Dat kom je allemaal later tegen op deze site(blog)

Lees ook eens mijn bloggen op Nederlands grootste tuincentrum online WARENTUIN

Doe goed voor je grond...dan doet de grond goed voor je groenten!!

Wat een gekke tekst? of niet...

Nee ! Niet natuurlijk, de grond is alles wat een moestuin tot een succes maakt.

Er zijn een heleboel beestjes die boven de grond leven en veel van deze zie je liever niet in je moestuin zoals de slak, rups of luis. Maar er zijn nog meer beestjes onder de grond. Veel wormen en bacteriën en schimmels en allen hebben ze een belangrijke functie in je tuin.

De wormen graven gangen in de grond en brengen zo zuurstof in de grond. Door deze gangen slepen de wormen plantaardig afval materiaal diep de grond in, daar eten ze het op en hun uitwerpselen zitten vol belangrijke voedingsstoffen voor planten. Het is dus zo wie zo heel goed om elders wormen te zoeken en in je tuin te introduceren.

Je kunt ook een wormentoren maken of kopen. Hierin doe je je keukenafval en de wormen die weten er wel weg mee. Bij dit proces komt er een soort van compost thee vrij die je aan de kamer- of tuinplanten kunt geven.

Bacteriën doen ook heel belangrijk werk. Ze breken materialen af van dierlijk of plantaardige afkomst en geven zo voedingsstoffen af aan de bodem.

Net als bacteriën leven ook schimmels in de grond. Ze zorgen er samen voor dat de plantenwortels makkelijker voeding kunnen opnemen en beschermen de wortels tegen uitdroging en bevriezing door een dun filmlaagje op de wortels achter te laten.

Onder in deze bak heb ik BOKASHI gedaan, dat is gefermenteerd keukenafval. Dit wordt door de wormen en bacterieën omgezet naar voedingsstoffen voor mijn moestuinplanten. En zo is het kringetje weer rond !

tata..taratatata...ik presenteer U de nieuwe tuin..

Zie hier... het begin is er.

Mijn rozenboog met hekwerkje is geplaatst. Nu op naar de volgende stap, zijnde het maken van makkelijke moestuinbakken want het gaat een makkelijke moestuin worden.

wordt vervolgd.

de laatste loodjes

Deze 2 maanden, oktober en november zijn de laatste maanden in de kas van Onze Volkstuinen onder glas. Daarna gaan we verhuizen naar de nieuwe locatie.

Tomaten

Ondertussen gaan we naar het einde van de tomaten teelt dit jaar.

Je ziet dat de planten echt op zijn. Er hangen nog enkele rijpe tomaten aan. En nog enkele groene, onrijpe tomaten, deze zijn nog wel goed voor een chutney want rijpen doen deze niet meer.

Tomatillo

De Tomatillo doet het nog best in de kas. Hij zit nog vol met bloemen maar niet elke bloem zal meer vrucht geven. Vruchten zitten er trouwens zat in, laat ze maar even rijpen aan de plant.

Wist je trouwens dat de Tomatillo familie van de tomaat is?

Op de foto zie je duidelijk de ballonnetjes waar in dit geval de paarse tomatillo's in groeien. Ze zijn nu nog klein maar hebben nog 2 maanden tijd om te groeien. Een ander familielid van de Tomatillo, met dezelfde ballonnetjes is de Ananaskers.

Gezaaid

Ik heb de rood gesteelde bleekselderij gezaaid en de langlevende of doorlevende spinazie. De plant lijkt helemaal niet op onze bekende spinazie, maar is minstens net zo lekker

de heilzame werking van Kurkuma

Kurkuma(Curcuma longa) is wel de meest werkzame superfood die ik ken. Het heeft vele voordelen voor een goede gezondheid. Het weert kanker, arthritis, alzheimer, geeft een boost aan de hersenen en het helpt je afvallen. Dit zijn nog maar een paar dingen maar Kurkuma doet nog veel meer lees hier meer over alle goeds van kurkuma.

Hoe kweek je Kurkuma?

Heel makkelijk eigenlijk, maar als je wilt kweken vanuit een kale wortelstok moet je wel over engelen geduld beschikken. Het duurt zeker drie maanden voordat zo'n worteltje uit gaat lopen. Het beste zet je de wortelstokjes liggend in een pot goede potgrond en bedekt je de wortels af met een dun laagje potgrond en nu maar wachten en wachten en ja hoor daar is die dan:

En dat begint dus zo:

Je laat de kurkumaplant lekker doorgroeien net zolang totdat de plant zelf aangeeft dmv dorre blaadjes dat hij er genoeg van heeft!

De Kurkuma plant trekt zich namelijk 's winters terug tot in de wortelstok en dat is precies de tijd dat we gaan oogsten. Haal de plant uit de pot, schud de grond van de wortels en als het goed is zie je verschillende wortelstokjes, de grootste pak je er tussenuit en de kleinere gebruik je om weer op te potten voor het volgend seizoen.

Alle geoogste wortelstokjes spoel je goed af onder stromend water en doe ze daarna in een pan met water ongeveer half zo hoog als de wortelstokjes zijn. Laat dit een half uur koken en daarna afkoelen, snijd de wortelstokken in kleine schijfjes en droog ze in de zon, maar in Nederland kan het ook in de oven op zijn laagste stand net zolang totdat ze verdroogt zijn.

Daarna maal je ze in een koffie bonen maler tot poeder, en voila !! Je hebt je eigen verse kurkuma poeder gemaakt.

september-drukke oogst maand

Man, man , man  wat een werk heb je met tomaten oogsten. Niet dat je ze moet plukken, dat is nog het gemakkelijkste maar je moet er ook nog iets mee doen! Ja wat dan?wecken natuurlijk of een lekkere ketchup van brouwen. Alles is te koop op mijn website.

Deze week hoorde ik een vreselijke tegenvaller waar ik een dag goed ziek van was. De tuin moet verhuizen, niet zomaar naar een ander perceel in de kas maar naar een geheel nieuwe locatie. Dat betekend dat ik nu al niet meer kan zaaien behalve spinazie daar is de oogsttijd niet zo lang van. In december moet het gaan gebeuren, we krijgen alle hulp van Ron de beheerder van Onze. Ik vrees dus wel een beetje voor de continuiteit van mijn groene smoothie-afnemers maar ik doe mijn best en laten we er het beste maar van hopen.

Ondertussen heb ik een nieuw tuinplan opgezet op papier, hier is het:

De plantvakken worden verhoogde bakken en in het midden komt de fruittuin met pergola.

Ik hou jullie op de hoogte.

 

Dan nog een foto van de mooiste tomaat van dit seizoen:  Pineapple

Zelf een heerlijke ketchup gebrouwen, deze is zovele maal lekkerder als dat je ooit geproefd hebt en je kunt hem hier kopen

nieuw- tomaten basissaus-nieuw

Vanaf vandaag ook tomatensaus verkrijgbaar in orginele weckpotten zie webshoppagina

bloemen in de moestuin

 

 

Een van de meest gewaardeerde bloemen in de moestuin zijn toch wel de Afrikaantjes, groot of klein, het maakt allemaal niks uit, ze ontdoen de grond van kwalijke aaltjes en voorkomen zo bodemmoeheid, tevens kan je de bloemblaadjes door de sla  mengen en heerlijk genieten van een kleurrijke salade.

 

 

 

Dit is het bloemetje van de perzikboom. Dit jaar voor het eerst gebloeid maar helaas geen vrucht gegeven, hopelijk volgend jaar wel. De boom op zich groeide wel goed en is een mooie lei boom geworden.

De bloeiende blauwe bes, een nog wat matige oogst dit jaar maar de plant staat er nog maar net , misschien volgend jaar een hogere opbrengst..

Ja bloemkool, is natuurlijk ook een bloem..

Het witte , fragiele bloemetje van Rucula, is ook eetbaar en heeft die specifieke noten smaak die zo kenmerkend voor rucula is.

De Oost-Indische Kers is er in vele kleuren, in groen of bont blad. Het fijne van deze plant is dat alles eetbaar is dus het blad voor een heerlijk, pittig soepje. De bloemen door de sla en van de bloemknoppen/zaden maak je voortreffelijk lekkere kappertjes.

Deze mooie licht roze bloemen zijn van de surinaamse Poy of klimspinazie Malabar. Na de bloemen kommen de zwarte bessen maar van deze klimplant eet je alleen het dikke, vlezige blad.. Dit is de rode variant.

Nog een topper uit mijn tuin; de meloen-peer of Pepino. Vorig jaar gezaaid en dit jaar draagt hij vruchten! Mooie grote licht gele vruchten met paarse streepjes, zo benieuwd hoe hij smaakt ....nog een paar weken geduld!!

En alweer een suksesnummertje uit de tuin, dit is een bloem van de ananas  meloen en over een paar dagen zal deze echt wel rijp zijn en is t genieten.

Een plant/bloem die niemand mag vergeten in zijn moestuin is natuurlijk de Calendula, alom bekend dus niks meer over zeggen.

Hier zie je het tere bloemetje van een pepersoort enwel de Hot Lemon, gekregen van een tuinvriendin, bedankt Jacqueline.

een uitgeschoten Broccoli, eigenlijk niet de bedoeling, maar ook wel mooi.....

de Goiji bes heeft een hele mooie fragiele bloem. Vorig jaar geplant en hopelijk dit jaar bes, we moeten het nog even afwachten.

Als afsluiter de zonnebloem met een hommel op bezoek. Laten we lief zijn voor de bijen en hommeld en niet bespuiten en hang een bijenhotel op in uw tuin.

inmaak woede

Vorige week heb ik van de gigantische oogst( tomaten en gourgettes) een hele lekkere chutney gemaakt en geweckt. Deze potten kan je nu makkelijk een jaar bewaren, maar waarschijnlijk redden ze dat niet.

Ik heb al veel plezier van mijn weckketel, al diverse groenten en pasta sausen en chutney en nu vandaag heb ik tomaten jam gemaakt een hele pan vol 2,5 kilo tomaten.

 

RECEPT TOMATEN JAM;

2,5 kilo lekkere tomaten

1,75 kilo suiker

15 ml citroensap

1 tl kurkuma

1 et grijs zeezout

1 tl geraspte gember

1 tl gemalen kruidnagel

1 tl chilivlokken

1 tl paprikapoeder

1 tl kaneel

een flinke draai zwarte peper

 

Ontkroon de tomaten en snij ze in flinke stukken, voeg de citroensap en specerijen toe en laat goed doorkoken.

Als de tomaten goed koken dan de suiker toevoegen en regelmatig roeren.

Na ongeveer 1 1/2 uur koken, het goedje moet goed inkoken, het overtollige vocht moet verdampen, dit is bij dit recept dus na een goeie 1 1/1 uur het geval.

Maak de weckglazen of jampotjes steriel dmv de oven, was ze eerst in warm water met wat soda en zet ze daarna in een warme oven van 150 graden voor 15 minuten.

Vul de potjes met behulp van een goede trechter af en zet ze ondersteboven, op deze manier blijven de potjes enkele weken goed wil je ze langer bewaren weck ze dan( wat ik in mijn geval gedaan heb) in een weckketel op 90 graden voor 30 minuten. Deze geweckte potten zullen nu een jaar goed houdbaar blijven.

                                                           *****

zomer bij heirloomzaden.nl

Het is hoog zomer en volop oogst in de moestuin kijk maar!

Hoe je gier maakt lees je hier

De meloenpeer Peppinodoet het dit jaar goed. Als alles goed verloopt mag ik zeker op 10 vruchten rekenen.

Ik heb overigens nog nooit een peppino gegeten dus ik ben heel benieuwd naar hun smaak.

Vorig jaar heb ik deze planten gezaaid in februari binnenshuis en toen hebben ze wel gebloeid maar geen vrucht gedragen. Ik heb 2 planten van deze soort maar ze zijn makkelijk te stekken dus hou de webshop in de gaten voor stekken van de meloenpeer.

De meloenpeer of appelpeer is een vaste plant/heester die koel doch vorstvrij moet overwinteren.

 

 

 

Het eerste bloempje van een kousenband.

Kousenband is een lange boon bekend uit het gerecht Roti.

Hier zien jullie drie van mijn pepers.

De 'Black Hungarian Wax'

De 'Hot Lemon'

De 'Hungarian Wax'

De laatste heb ik al enkele van geoogst en zijn zoete pepers leuk om in het zuur in te leggen.

De andere smaken moet ik nog ontdekken.

Deze zware jongen is een ananasmeloen, ik ben zeer benieuwd ofde smaak ook ananasmeloen is. Groot is deze al wel en er hangen er 6 van in.

                                                                            ***

Ik heb een weckpan gekocht en dit zijn de eerste resultaten, bietjes in zoetzuur en heel benieuwd hoe deze smaken hoor stengels van snijbiet in zoetzuur, jullie horen het ter zijner tijd wel, maar dat zal wel winter zijn eer ik dat ga eten.

Hoi, daar ben ik weer,  je hebt een tijdje niks van me gehoord, dat komt omdat ik druk bezig ben geweest met het schrijven van verschillende bloggen.

Een blog schrijf ik voor tuincentrum Almeerplant, deze blog gaat natuurlijk over moestuinen, ik schrijf voor Almeerplant vanaf dit voorjaar ongeveer 1 a 2 bloggen per maand. Maar nu ben ik ook gevraagd om te gaan bloggen voor nederlands grootste online tuinwinkel WARENTUIN, leuk he! Voor de Warentuin ga ik 2 bloggen per maand maken en de eerste is er net uit nog even wachten op de publicatie, als het zover is dan horen jullie het zeker.

Verder ben ik ook druk in de weer geweest met mijn tuin, onkruid wieden en oogsten van Broccoli en Augurk. Broccoli was zoveel dat ik het heb ingevroren in porties na eerst geblanceerd te hebben en de Augurken heb ik dit jaar voor het eerst ingelegt  in de inmaak azijn samen met kruiden.(Zie foto) Deze augurken moeten eerst nog een drietal weken rusten voordat ze eetbaar zijn, ik kan niet wachten(maar het moet).

 

 

De Uien en Knoflook zijn ook alweer geoogst en nadat ze een paar weken gedroogd hebben gehangen in de tuin, liggen ze nu te pronken in de uienschaal. Volgend jaar veel meer uien en knoflook poten want het is zo'n makkelijke groeier en heeft totaal geen aandacht nodig en het resultaat is smakelijk!

De Frambozen die je hieronder ziet  heb ik opgebonden en aan elke tak zit nog veel bloesem, dat belooft een zoete zomer!!

In de tuin kan je nu nog veel zaaien. Bij mij heb ik paarse bloemkool gezaaid, benieuwd hoe dat zich verder ontwikkeld wacht dan mijn volgende blog af!!

 

 

 

Het zomerfruit komt eraan!!

Heerlijke frambozen, gele, roze en rode. Pluk ze pas als ze op zijn rijpst zijn zodat ze makkelijk loslaten van de vruchtbodem dan zijn ze op zijn zoetst.

Deze stekken zijn pas in april geplant en geven nu al volop vruchten, ook de jonge uitlopers zitten vol met bloemknoppen dus dat beloofd nog wat.

En dit is het super mooie blad van de courgette, het zijn prachtige zilveren vlekken op het blad.

 

Courgette, één plant is voldoende om wekelijks courgettes te eten. Hoe meer je plukt, des te meer vruchten geven ze  en ze zijn heerlijk.

 

De maand mei.

Begin van de maand viel de temperatuur erg tegen, nu kweek ik onder glas dus was dat nog niet zo heel erg, maar toch zat de groei er nog niet heel erg in. Maar dat is in de laatste week ruimschoots ingehaald. De heirloom tomaten groeien goed door en staan nu aan touwen geleid te bloeien, ik ben zo benieuwd wat voor vruchten ze krijgen. (hier alvast een plaatje).

Onkruid groeit de pan uit , het is bijna niet meer bij te houden en de buurman gaf al een hint of ik lang niet op de tuin was geweest. Alles is de schuld van Gomawiri! Dat is een surinaamse groente die familie is van de nachtschade en waarvan men het blad kan eten, wat ik dan ook veelvuldig doe, maar er is niet tegenop te eten!

Een hele andere woekeraar is de Nieuw-Zeelandse spinazie; gewoon niet aan te eten, of ik zou ze elke dag 6x moeten verorberen en dan nog niet!!

 

 

Eetbare bloemen staan er ook in mijn paradijslijke tuintje namelijk de oost-indische kers. Hiervan is alles eetbaar ; het blad, de bloem en bloemkoppen de zg armeluis-kappertjes en de zaden(ook als kappertjes).

Ze staan er in de mooiste kleurencombinaties.

Aardbeien heb ik ook al geoogst, ze waren heerlijk zoet. Andere fruitsoorten zijn de frambozen waarvan ik morgen waarschijnlijk de allereerste van gaat proeven, ik ben zo benieuwd.

Citroenen heb ik al geoogst en die waren lekker zeg! De citroenboom groeit lekker door in de kas ; vol in blad en bloem op naar vruchten voor volgend jaar!

Blauwe bessen geven dit jaar ook hun eerste vruchten.

 

 

 

Recept: Risotto met erwtjes en ei.

Dop de erwtjes, die je net geplukt hebt in je moestuin.

Als je ze gedopt hebt hou je ongeveer 200 á 300 gram erwtjes over.

Neem 150 gr Riso of risotto meng dit met wat verse tuinkruiden zoals bieslook, basilicum en peterselie.

Doe dit in een magnetron schaal en voeg 2 dl water toe en 1 dl droge witte wijn.

Op vol vermogen van de magnetron 10 minuten zonder deksel.

Hierna voeg  je de erwtjes toe, die je eerst gekookt hebt (7 minuten) en sluit de schaal af met een deksel 5 minuten op vol vermogen en roer om de 2 minuten even om. Voeg 2 dl slagroom toe en roer alles goed door.

Zet de grill aan in de oven.

Maak met een bolle lepel 4 kuilen in de risotto en breek in elk kuiltje een ei.

Voeg zout en peper toe en plaats onder de hete gril voor 6 minuten of totdat de eitjes gestold zijn.

EET SMAKELIJK

Klik hier om een tekst te typen.

Deze prei is ongeveer in oktober 2015 geplant en is nu goed genoeg gegroeid om uit de tuin gehaald te worden. Op deze plek zal ik snijbiet gaan uitplanten, je moet namelijk wel een beetje aan wisselteelt doen anders krijg je problemen met allerlei ziekten en dat willen we natuurlijk niet

Tuinmelde.

tuin melde is een heerlijke groente, te vergelijken met spinazie alleen groeit deze  Melde 's zomers veel beter dan de normale spinazie. De smaak is milder, zachter dan spinazie en ik gebruik het lekker veel in de smoothies. Tuinmelde is er in drie kleuren rood, geel en groen en alle scharkeringen daartussen.

Eindelijk wordt het dan iets beter weer. Volgende week zijn de verwachtingen boven de 20˚C, dan krijgen mijn planten eindelijk de warmte die ze verdienen.

Hier zien jullie de stengelui, deze groeit al we lekker door en is al uitgepoot in de tuin.

Op deze reeks van foto's mijn moestuin successen en ikzelf die mijn kleindochter Joy de fles geeft, wat een schatje is t, hé.

We starten de foto's met de tomaten, deze vorig jaar gekweekt en nu vele rassen gezaaid. Ik hou jullie op de hoogte.

De rode kool, hij was heerlijk .

De bloemen van de blauwe bes, vorig jaar in de tuin gezet, flinke hoeveelheid tuinturf erbij en nu maar wachten op de bessen, hmm!

Het blommeke van de rucula, ook deze is eetbaar en heeft dezelfde nootachtige smaak als het blad.

Dan twee foto's van snijbiet, rood en geel. Snijbiet is mijn favoriete groente, hij is heerlijk in de gemengde sla, eet hem als spinazie of mix hem door de groene smoothie.

Dan mijn kleindochter Joy, geboren op 9 maart 2016, zusje van Dyairo, mijn grote boef.

Dan de laatste van deze reeks, dat is de russische kool, hij smaakt heerlijk zacht en doet het prima in mijn groene smoothies.

 

We starten helemaal overnieuw omdat ik over de vorige website niet zo tevreden was, nl heel moeilijk om te uploaden ect.

De website naam blijft hetzelfde nl moestuinspecialist.garden invullen in je browser en voila...

Hoi,  dit is de vernieuwde blog over mijn moestuin onder glas